Paradicsomos, olívás feta sajt saláta

Ha diétásra fogjuk, akkor önmagában is megállja a helyét, de egy szelet pirítóssal már egészen ebédformájú ebéd lesz belőle, hacsak nem a bányában dolgozunk.

img_20170104_184622

Hozzávalók:
Szeletelt fekete olívabogyók 50g
Koktélparadicsom 100 g
Feta sajt 100 g
Hidegen préselt olíva olaj 1-2 ek

A hozzávalókat egy főre számoltam, az arányok persze nincsenek kőbe vésve. A sajtot apró kockákra, a paradicsomot felekbe vagy negyedekbe vágjuk, az olívabogyót szeleteljük, ha szeletelt, akkor csak lecsöpögtetjük és a többihez szórjuk. Megöntözzük olívaolajjal és lazán elkeverjük. Sózni nem szükséges, mert a fetasajt magában is elég sós, esetleg egy kis oregánót vagy kakukkfüvet lehet hozzá szórni, ki mit szeret alapon.

Hozzászólás